Om Tingsboden

Tingsboden hälsade sina första kunder välkomna i augusti 2011. Vi tycker om att gå på auktioner, loppmarknader och antikmässor och under flera år hade vi använt det gamla tingshuset som en lagringsplats för alla gamla möbler och gamla ting vi samlat på oss genom åren. Genom att delta i antikmässor och antikmarknader har vi sålt en del vidare men nu kände vi att tiden var inne att ge kunderna möjlighet att också besöka oss på ort och ställe. Att vi nu dessutom kan ge våra kunder och andra intresserade möjlighet att besöka det vackra, restaurerade tingshuset är vi speciellt glada över.

Tingsboden var ett givet namn eftersom vi finns i ett före detta tingshus och säljer gamla ting.
I Tingsboden hittas allmogemöbler och -föremål, gamla redskap, glas och porslin, kistor, tavlor och planscher, lampor, kuriosa ting som hattaskar, hattnålar, kryckor, väskor, kappsäckar, dockor, tapeter och allt möjligt annat. Här hittar du också möbler och föremål från 1930-talet ända fram till 1960- och 1970-talet. För den som restaurerar gamla hus, eller bygger i gammal stil, finns gamla fönster, dörrar, beslag, gångjärn, lås, målfärg och annat som kan behövas.

Alla gamla föremål har en historia. Om man känner till historien så känns naturligtvis föremålen mer värdefulla och intressanta både för oss och för köparen. Och det är en fantastisk känsla när gamla saker hittar sin nya, rätta ägare!

Inga kommentarer: